Tevékenység

Összefogás az egészséges iskolákért

Programismertető és partnerbemutató sajtótájékoztatón mutatkozott be a Tolna Megyei Egészséges Iskolák és Diákjaiért Alapítvány

A Tolna Megyei Egészséges Iskolák és Diákjaikért Alapítvány 1993-as létrejötte óta egy egyedülálló kezdeményezés Tolna megye oktatási intézmények összefogására. Célja, hogy a megyében működő jelenlegi és jövőbeli általános- és középiskolákat, felsőoktatási intézményeket, azok pedagógusait és diákjait fejlessze és támogassa. 

Programismertető és partnerbemutató sajtótájékoztatójukon Becze Bianka kurátor ismertette programjukat. Itt elhangzott, tevékenységeik közé tartozik a diákok és pedagógusok egészségének felmérése, melynek érdekében a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával együttműködve munkaképesség-vizsgáló szimulátor alkalmazásának bevezetését tervezik a szekszárdi karon, mellyel közösen támogatnák a pályaorientációt. Az egészséges életmódot és a jobb életminőséget kirándulások, üdültetés, táboroztatás, az informatikai eszközök kiváltására alkalmas kulturális, jótékonysági rendezvények szervezésével kívánják elősegíteni, de fontosnak tartják a rászoruló diákok támogatását, a prevenciós programokat és a környezetvédelmet is.

Céljuk ezen túl a pedagógusok képzésének és kikapcsolódásának biztosítása, és a kutatás-fejlesztési és innovációs lehetőségek általi támogatás, mint az információnyújtás pályázati lehetőségekről. Előzetes tárgyalások alapján az Alapítvány együttműködésre számíthat a minisztériumok, az EU-forrású és hazai pályázatok kiíró szervezetei, valamint a cégek részéről az adó 1 %-a, pénzbeli támogatás, valamint eszközök és tárgyi felajánlások tekintetében.

„A TMEID Alapítvány első lépésként a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy a megyében tanuló diákok olyan új információkhoz, kompetenciákhoz jussanak hozzá, amelyekkel megalapozottabban választhatnak a továbbtanulási lehetőségek közül” – vezette be az együttműködések bemutatását Prof. Dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja.

Emellett további együttműködésekre is lehetőség nyílt Tolna megyei vezetőkkel, tankerületekkel, de a Pécsi Egyházmegyével is. A partnerek a sajtótájékoztatón fejtették ki támogató szándékukat, hogy az alapítvánnyal együtt szolgálják az iskolák, a pedagógusok és a diákok érdekeit.

Tevékenységekhez

Az oldalon sütiket használunk a felhasználói élmény érdekében. Adatokat nem rögzítünk, és látogatóink sütieire a Google adatkezelési elvei érvényesek.